Overarmsplastikk

Overarmsplastikk

Overarmsplastikk er et plastikkirurgisk inngrep hvor man fjerner overskudd av hud fra overarmen. I de fleste tilfeller inngår fettsuging som en del av operasjonen for samtidig å kunne redusere volumet av overarmen. Enkelte ønsker kun å stramme opp huden uten å gjøre overarmen tynnere, og i disse tilfellene fjernes bare selve overskuddshuden.

Fettsuging av overarmene som eneste behandling gjøres imidlertid svært sjelden. Dette fordi huden på overarmene normalt trekker seg dårlig sammen etter et slikt inngrep.

Overarmsplastikk har blitt stadig mer etterspurt. Det gjøres i dag betydelig flere slike inngrep enn bare for noen få år siden. Sannsynligvis skyldes dette at denne operasjonen har blitt mer kjent og at moderne suturteknikk med nye suturtyper (kirurgisk sytråd) gjør at arrene har blitt mindre skjemmende enn tidligere.

Overarmsplastikk utføres vanligvis i lokalbedøvelse med samtidig bruk av intravenøs likegladsmedisin. Selve operasjonen er helt smertefri.

Det største problemet med en slik operasjon er at den etterlater et langt arr på innsiden av overarmen som strekker seg fra armhulen og ned til albuen.

Videre lesning