Kosmetiske behandlinger

Kosmetiske behandlinger

Med kosmetisk behandling menes leppeforstørrelse og diverse behandlinger som tar sikte på å fjerne eller minske rynker (med for eksempel Botox og fillere), utjevne søkk i huden og andre behandlinger der målet er å gjenskape en vakker hud.

 

I tillegg til disse vil mange klinikker kunne tilby behandlinger som rynkefjerning med laser, kosmetisk medisinske kremprogrammer, behandling med Botox mot svette og behandling mot solskader og pigmentflekker.

Behandlinger som sikter mot å forynge huden og fjerne rynker ved forskjellige former for injeksjoner – som for eksempel hyaluronsyre (fillere) og botox (botulinum toxin) – er nå blitt så vanlig at mange snakker om at det bare er å stikke ut i lunsjen å ta det. Selve behandlingen tar kort tid, men det er viktig at man velger en seriøs behandler. Stadig flere ønsker å bruke penger på sitt eget utseende.

Overaktive svettekjertler (hyperhidrose) er noe en kosmetisk sykepleier kan behandle med botox; vanligere er det imidlertid at pasientene kommer for å fjerne den såkalte sinnarynken (linjene som sitter midt mellom øyebrynene).