Brystløft

Brystløft

Kilde: Aleris Nobel i Oslo og Aleris Colosseum i Oslo)

Brystløft er en operasjon man har svært god erfaring med innen kosmetisk kirurgi. Et brystløft gjør at kvinnen får rundere og høyere bryster. Metoden kan kombineres med brystforstørrelse med silikonproteser hvis du ønsker større bryster.

Ved brystløft omformes brystets vev. Overflødig hud fjernes, slik at brystene strammes opp og gis en rund, høyere og finere fasong. Diameteren på brystvorten reduseres vanligvis, da store og tunge bryst ofte har utvidet brystvorte.

Brystløft utføres på en lignende måte som brystreduksjon, men er i de fleste tilfeller mindre omfattende. De som kun har slappe bryster, trenger bare brystløfting uten reduksjon eller eventuelt kombinert med innlegg av proteser (se brystforstørring).

Enkelte kvinner som utvikler heng, har relativt små og “tomme” bryst. Da legger vi inn silikonproteser samtidig som vi utfører brystløft, for å øke volumet og bedre fasongen. Er brystene uthengte med en god del kjertelvev som tynger brystet, anbefales det i de fleste tilfeller at man gjør brystløftoperasjon først, og at brystforstørrelse med innlegg av silikonproteser foretas ca 3-6 måneder senere hvis nødvendig.

Teres-klinikker som tilbyr brystløft

Aleris Colosseum (Oslo) • Aleris Colosseum Stavanger (Stavanger) • Aleris DrammenAleris Nesttun BergenAleris Nobel Klinikk (Oslo) • Aleris Kristiansand, (tidl. Sørlandsparken)Aleris Bodø (Bodø) • Aleris Tønsberg

Hensikten med et brystløft er å stramme opp brystene og løfte de høyere opp på brystkassen. Noen velger eventuelt å kombinere brystløftet med en brystforstørrelse med innlegg av proteser.

Videre lesning

Generelt om refusjon fra trygden og rett til sykmelding

Avgrensing på grunnlag av indikasjon volder en del besvær. I mange tilfeller er det helt klart hva som anses medisinsk indisert og hva som er kosmetisk, men det vil være gråsoner og skjønnsmessige vurderinger. Samtidig er det praktisk og økonomisk viktig hvorvidt et inngrep vurderes å være kosmetisk eller medisinsk indisert, idet det får betydning for rettigheter som refusjon fra trygden og rett til sykmelding. Psykiske reaksjoner pga. utstående ører eller asymmetri i ansikt eller kropp vil for eksempel avhenge av grad av mobbing og psykisk robusthet. Variasjon i forhold til utøvelse av dette skjønnet kan utgjøre et problem i forhold til likebehandling i landet. (Rapport fra Helsetilsynet 8/2004)

Les mer om brystforstørring og silikon

Silikonproteser

  • Vi benytter kun silikonproteser av høyeste kvalitet