Panneløft

Panneløft

Panneløft løfter lave øyebryn og glatter ut grove rynker i pannen og mellom brynene.

Hos noen, spesielt dem med tunge øyebryn og rynker mellom øyebrynene, kommer aldringstegn først til syne i pannen og rundt øynene. Disse personene kan ha stor glede av panneløft. Panneløft tar hovedsakelig sikte på å heve øyebrynene, fjerne sintrynkene og glatte ut pannen.

Kikkhullsteknikk blir i dag ofte brukt ved panneløft. Denne operasjonsmetoden gir små arr i hodebunnen, mindre grad av nummenhet og håravfall og minst like gode resultater som tradisjonelle åpne panneløft.

Panneløft blir i de fleste tilfeller utført med tradisjonell kirurgisk teknikk. Da legges det et snitt fra øre til øre. Flere opplever denne metoden som omfattende, og det er større grad av nummenhet og håravfall etter denne operasjonsmetoden.

Fra begynnelsen av 90-tallet startet man med kikkhullsteknikk ved nedsunken panne/bryn. Fordelen med denne operasjonsmetoden er at den kun gir små arr i den hårete delen av hodet som derfor ikke er synlig. I tillegg til å løfte øyebrynene og huden over øyelokkene, deler man også sintemuskelen der det er nødvendig. Man trenger da ikke Botox eller Restylane i dette området da virkningen er meget langvarig. Se også ansiktsløft.

Kilde: Aleris Colosseum i Oslo, Aleris Drammen og Aleris Nesttun, Bergen