Ansikt

Ansikt

Kosmetisk kirurgi og behandling

Ansikter er noe vi alle møter – både vårt eget og andres. Det er vanskelig å gjemme bort og preger oss på flere vis.  Dessuten endres ansiktet vårt i takt med tiden som går.

Økende alder vil prege ansiktet, – aldersforandringene innebærer at det tilkommer folder og rynker i større eller mindre grad. Overskudd av hud og folder oppleves av mange som noe negativt. Tanken om ansiktsløft, øyelokksplastikk og annen plastikkirurgisk behandling  i ansiktet så som behandling med Botox og Restylane modnes over tid. En facelift (ansiktsløft) kombineres ofte med fettsuging under haken.

Kremprogrammer og behandling med CO2-laser i ansikt er også populært, kombinert med annen behandling,  sammen eller hver for seg.

Tunge øyelokk og poser under øynene

Rundt øyne kommer typiske forandringer som hos mange fører til ønsket om øyelokksplastikk. Hengende og løs hud på øvre øyelokk (“tunge øyelokk“) behandles best med øvre øyelokksplastikk. Poser under øynene leder til nedre øyelokksplastikk, ofte kombinert med CO2-laserbehandling. Hvis huden på øvre øyelokk skygger for synet kan slik behandling gjøres på offentlige sykehus. Nedre øyelokksplastikk er i praksis kun å regne som en kosmetisk behandling og dekkes ikke av det offentlige helsevesen.

Skreddersydde behandlinger

I dag rår  man over flere behandlingsmuligheter som kan skreddersys til den enkelte pasient. Vanlig er leppeforstørrelse, som best oppnås ved injeksjon av et fyllstoff. Små rynker og furer kan behandles med Botox og Restylane (og lignende stoffer). Rynkete hud kan behandles godt og effektivt med CO2-laser. Større hudoverskudd (især på kinn og hals) behandles best med et fullt ansiktsløft. Ikke sjelden brukes flere tilnærminger for å oppnå et best mulig resultat. Panneløft er også mulig.

I USA ble det i 2008 gjort over 1,1 million behandlinger der formålet var leppeforstørrelse, ifølge American Society of Plastic Surgeons.

Maxofacial kirurgi er kirurgi som utøves på ansiktsskjelettet etter skader i ansiktsskjelettet og med tanke på å endre utseende i ansiktet.

Neseoperasjon

Kosmetisk nesekirurgi er kirurgiske inngrep som endrer formen på en nese. Denne typen neseoperasjon er langt vanligere i for eksempel USA enn i Norge. Funksjonell nesekirurgi (operasjoner som bedrer luftpassasjen gjennom nesen og retter opp gamle skader, medfødte skjevheter osv.) gjøres på offentlige sykehus. Aleris Colosseum-Nobel har en av Norges ledende kirurger på dette området.

 

Hudkrem

Det finnes flere hudprogram. De mest kjente er kanskje Sesderma og Obagi. Sesderma er et skreddersydd kosmetisk medisinsk hudprogram for å gi din hud optimal pleie og beskyttelse. Produktserien Sesderma benyttes for å gi din hud det beste fra to verdener, nemlig kosmetikkens komfort og medisinenes effekt! Dette er medisinske kremer som virker i dybden, gir fuktighet, reduserer aldringstegn og pigmentmisfarge.